A Kölcsey Iskolák 3. Találkozója. Fehérgyarmat, 2005. január 24.

Három éve már, hogy a Kölcsey Ferenc nevét viselő iskolák a Magyar kultúra napján találkozunk. Közösen emlékezünk a névadónkra, a Himnuszra, és együtt töltünk egy feledhetetlen délelőttöt, napot.

Ebben az évben 2005. január 24-én a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Általános Iskola fogadta a vendégeket, minket is. Két csapattal, 3 nevelővel képviseltük intézményünket. Mi, alsósok- Botos Ádám, Balogh Fruzsina, Bíró Krisztina, Garda Rebeka, Mika Éva, Zavanyi Bence és Bukta Tamás- sportversenyre kaptunk meghívást. Amikor megérkeztünk, átöltöztünk. Karmacsiné Edit tanár néni iskolánk emblémáját rávasalta szép fehér pólókra, s mi ezeket vehettük fel. Mindenkinek nagyon tetszett az egységes ruha! Fényképezkedtünk, és megkezdődött a versengés. Nagyon nehéz és vicces feladatok voltak. Mi 2.-ok lettünk. Nagyon jó lenne, ha jövőre is mehetnénk!
kolcseyIIItalalkozo1_0.jpg
A 7. és 8. évfolyam csapata „Kölcsey és kora” irodalmi vetélkedőn szintén II. helyezést ért el. Felkészítőink iskolánk magyar és történelem szakos nevelői voltak. A vetélkedő résztvevői név szerint: Iszák Krisztina, Mika Viktória, Harbula Ildikó, Máté Beáta, Máté Renáta, Máté Mariann. Köszönjük, hogy hozzájárultak névadónk emlékének méltó ápolásához.
kolcseyIIItalalkozo2_0.jpg